Lite om oss

Vi som bor här på Berga i Faringe i Uppland är numera mest bara Cecilia och Dick. Våra två döttrar är utflugna och kommer förbi ibland och är behjälpliga med ett och annat. Fotografi t ex. Om Cecilia är med på nån bild så är det antagligen Emilia som har tagit den. Och om vi båda måste åka nånstans samtidigt, till Grevagården t ex, är det Anna som tar hand om alltihop här hemma.


Vidare finns här, utöver hästarna och fåren, just nu bara en enda hund, kelpien Einar, ett gäng katter samt några höns.*******


Cecilia är veterinär till yrket och bedriver privat praktik för lantbrukets djur och hästar. Här i trakten finns ännu några mjölkkor men de är en hotad art. Hästar finns det ganska gott om, och under sommaren blir det en del stogynekologi.


Dick växte upp i USA, i Upstate New York. Det fanns hästar hemma och Dick red lite fälttävlan i ungdomsåren. På höstarna reds det jakt efter räv på engelskt vis. Sista året i USA utbildade Dick sig tilll hovslagare, och jobbade med det under de första fem åren i Sverige. Sedan lockade det akademiska, och han sökte sig till SLU och institutionen för ekonomi. Det är där de utbildar ekonomagronomer. Där disputerade han sedan och jobbar sedan dess där som lärare och forskare. Numera skor han (nästan) bara våra egna hästar.