Lite om oss

Vi som bor här på Berga i Faringe i Uppland är numera mest bara Cecilia och Dick. Våra två döttrar är utflugna och kommer förbi ibland och är behjälpliga med ett och annat. Fotografi t ex. Om Cecilia är med på nån bild så är det antagligen Emilia som har tagit den. Och om vi båda måste åka nånstans samtidigt, till Grevagården t ex, är det Anna som tar hand om alltihop här hemma.


Vidare finns här, utöver hästarna och fåren, även två hundar, en korthårig vorsteh och en kelpie, två katter samt några höns.


Dick är den som rider mest, vilket framgår av en del bilder, och Cecilia är den som mer går in för körningen. Eller mest häst- och stallvård är det ju, men lite körning också. Förr i världen, det känns som ett annat liv, jobbade vi som hästskötare och assisterande tränare först i hopp- och dressyrsvängen, senare under flera år med fyrspann, hos bröderna Påhlsson och i USA hos Deirdre Pirie. Efter några år i USA flyttade vi båda hem till Sverige 1989.


När vi flyttade in här i Berga 1999 fanns det äntligen skäl att skaffa nordsvensk. Innan dominerades våra liv av sporthästar. En nordsvensk blev snart flera... Vi fick också ärva ett fullblodssto av Dicks mamma som födde upp galopphästar under en räcka år. Trim The Tiger xx kom flygandes från USA den där första vintern, en mycket fin häst som vi hade stor glädje av.


*******


Cecilia är veterinär till yrket och bedriver privat praktik för lantbrukets djur och hästar. Här i trakten finns ännu några mjölkkor men de är en hotad art. Hästar finns det ganska gott om, och under sommaren blir det en del stogynekologi.


Dick växte upp i USA, i Upstate New York. Det fanns hästar hemma och Dick red lite fälttävlan i ungdomsåren. På höstarna reds det jakt efter räv på engelskt vis. Sista året i USA utbildade Dick sig tilll hovslagare, och jobbade med det under de första fem åren i Sverige. Sedan lockade det akademiska, och han sökte sig till SLU och institutionen för ekonomi. Det är där de utbildar ekonomagronomer. Där disputerade han sedan och jobbar sedan dess där som lärare och forskare. Numera skor han (nästan) bara våra egna hästar.